Hovedsiden
Om stash
Kontakt oss

Artikler hos stash
Baderom
Belysning/lamper
Designbutikker
Diverse om vin
Ferdighus
Fliser/klinker
Interiørbilder
Kjøkken
Linktips
Magasiner
Møbler
Ovner/peiser
Planlegging
Produktomtale
Reiser/hotell
Tekstil/tapet
Veggdekor


Linkene peker til
den nye nettsiden:

www.webstash.no

 
bolig og interiør / siste trender tapet

Tapet er trendy

Med tapet får du en egen følelse av varme og morsomme farger du ikke får til med maling. Med bruk av tapet kan du raskt endre det totale inntrykket i et rom. Det finnes mange morsomme tapeter, og du får tapet i mange ulike stilarter.
Tips en venn om artikkelen. Kilder: Hilde Andersen

Relaterte linker
www.sverus.com, Typer tapet Ifi.no

Relaterte artikler
Å bo med fototapet, stash tapet og maling

Stash omtaler og gir eksempler på ulike tapettrender: retro, naturlig, minimalistisk, medaljonger, landlig, grafisk og organisk. I tillegg er det blitt veldig populært med bruk av fototapet.

Dekorer med tapet
Dekorer en hel eller deler av en vegg med morsomme og fargerike tapeter, det liver opp i ethvert rom. Det finnes mange ulike stilarter, og vi forsøker å dele dem inn i ulike sjangre. Du finner de ulike sjangrene nederst på siden.

Ta hensyn til det øvrige inntrykket, skap en helhet for harmoni og balanse i rommet, og understrek den eksisterende stilen med passende tapet. Kombiner gjerne flere mønstre om du tar sjansen, da blir det en særdeles personlig vegg!


Bruk av bilder som heldekkende tapet, bildetapet
Ønsker du å "dra det enda lengre" så er vekstillustrasjoner, sjablonger og blader som dekorasjon også trendy for tiden. Du oppnår en egen, spesiell stemning og følelse ved å ta med deg naturen inn i hjemmet. Det passer nok ikke inn i alle hjem, men bildetapet er allikevel blitt veldig populært. Les mer om fototapet her.

Tapet i 3D
Skulle du mot formodning ønske noe annet enn "bare" tapet, så kan du vurdere 3D tapet.
Du kan nemlig dekke en vegg med 3D struktur fra et selskap som heter Mio culture. De har flere farger og strukturer på tapetene, og du kan til og med designe din egen 3D tapet tilpasset veggen du skal dekorere.


www.mioculture.com

Retro
Ekstremt 70-talls!! Store, grafiske mønster, som den gang i brunt og orange. Det er nok noen som med skrekkblandet fryd husker kjøkkenveggene i barndomshjemmet, som den gang aller helst skulle være i brunt og orange ;-) Vågalt, og stadig mer populært.


www.wallpaperfromthe70s.com

Naturlig
Dette er tapet i farger vi lett kan benytte. Typisk skandinavisk, med beige, brunt, grønt, rustrød, og gul, først og fremst i duse farger. Typiske tekstiler som følger denne sjangeren er pels og skinn, kumønster på tepper og strå eller kvister i dekorative vaser.

www.midbec.se

Minimalistisk
Minimalistiskt er en stram trend med dertil stram inredning, store rom med få møbler. Det ska være enkelt og rent, enfarget og lyst. Det vektlegges også bruk av detaljer som vaser og kunst på vegger.

www.midbec.se


Orientalsk
Med tilknytning til Østens mystikk benyttes mørke farger med bruk av "gull og glitter".

www.nono.co.uk

Medaljonger
Medaljongtapeter er tilbake, dog ikke like smarte som på 70-tallet, da hele rom ble tapetsert med gedigne medaljongtapeter. Typiske farger er mørk rød og gull, noe som gjør at resten av boligen gjenspeiler dette i bruk av møbler og tekstil. Pluss litt til..

www.midbec.se

Landlig
Herregårdsinspirert innredning og dertil bruk av stripete, diffuse tapeter i rolige farger. Smånips, kandelabre, bilder innrammet i gullrammer, hvite tremøbler. Jepp. En god blanding av rutete, stormønstret, blomstrete og stripete tekstiler og tapeter. Du får intrykk av at dette passer i et landlig miljø. Igjen, kandelabre, prismekroner og krystall. Fargene er gjerne rosa, rød, orange og grønt.

www.mimou.se

Grafisk
Sort og hvitt i en dramatisk kombinasjon har forsøkt å slå gjennom, og effekten blir ganske hard. Du finner mange tapeter med grafiske mønstre, som kan bidra til at du får akkurat den effekten du ønsker.

www.wallpaperfromthe70s.com

Organisk
Materialet er 100% organisk, det er nytt og spennende. Strukturen på stråene er unike, de er herdet av vær og vind gjennom grotiden på jordet. Du kan prøve det som bokomslag, liftgardiner og bordløpere. Tapetet fra Biri Tapet er en varig investering, uberørt av trender. Kvaliteten er uslåelig, er svært lysekte, falmeflekker etter bilder og lampetter vil ikke forekomme, og spikermerker eller annen skade på tapetet vil bli så godt som usynlig takket være teksturen.


www.biritapet.no

Og du
Hvis du ikke vil bruke tid og krefter på tapet, så hjelper det godt med et avbrekk maling på vegger også. Understrek det du vil fokusere på i rommet ved hjelp av en "stripe" med farge som passer i det øvrige interiøret.

Har du en vegg med panelovn, så blir den ganske "skitten" etter hvert. Mal med en farge som passer resten av interiøret! Eller bruk bildetapet :-) Lykke til!

Tips en venn om denne siden
Fra e-post Til e-post

 

Copyright © 2009, /www.stash.no. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this webs owner is strictly prohibited.
Editor: Hilde Andersen, inspirasjon (@) stash.no.