Hovedsiden
Om stash
Kontakt oss

 
livsstil og hobby / ressurser jobbsøk, karriere, studie

alfabetisk presentert, ressurser nederst på siden

Entrepreneur
Engelskspråklig, særdeles oppfattende nettsted for entrprenører.

Eurodesk
Informasjonsnettverk rettet mot unge fra 10-30 år. Eurodesk finnes i 27 europeiske land og vår oppgave er å svare på alle spørsmål du har om internasjonale muligheter for unge, og innebærer blant annet stipender og støtte-ordninger, studier og jobb i utlandet.

Finn
Ledende, stort annonsevolum, førende på funksjonalitet og brukervennlighet, skal drive den mest attraktive CV-databasen. Du har vel sett Finn?

Handelshøyskolen BI
BI ble grunnlagt i 1943 og er i dag den største utdannings- og kompetanseleverandøren til næringslivet i Norge. BI har en visjon om å være en ledende forskningsbasert handelshøyskole i Europa med livslang læring som grunntanke.

Jobb24
Nettsted med oversikt over ledige jobber her også. Drives av stillinger.no

Jobbdirekte
også en av markedets ledende rekrutteringstjenester på Internett og tilbyr jobbsøkere den beste teknologi for å profilere sin CV, administrere sitt jobbsøk og bli matchet mot en landsdekkende stillingsdatabase, som inkluderer bedrifter innen privat og offentlig sektor.

Jobbguiden
Norsk Helse- og Sosialforbund og Norsk Kommuneforbund har slått seg sammen og dannet Fagforbundet - 300' medlemmer. Tidligere forbunds blad - Basis og Arena - er nå erstattet av tidsskriftet Fagbladet.

Jobbnorge.no
Norsk rekrutteringsportal

Jobbskolen
Din Side jobbskole. Artikler relatert til jobb og arbeidslivet generelt.

Kvinnebasen
Kvinnebasen er et verktøy for deg som leter etter kvinner med høy kompetanse på sitt felt. Kvinnebasen er til for kvinner som søker utfordringer og som ønsker seg lederstillinger og styreverv.

Merkantilt Institutt
Ingen er akkurat som deg. Noen tegner portretter som om de aldri har gjort noe annet, andre ser ikke forskjell på rødt og rosa. Noen regner ligninger som om det var en medfødt egenskap, andre får vondt i hodet bare de ser et tall. Læring er interesse, engasjement, samspill og forandring.

Monster
karrierenettverk. Målsetting er å forbli ledende aktør innen e-cruitment, ved å matche de mest fremgangsrike bedriftene med de best kvalifiserte kandidatene.

NAV
Et sentralt møtested for arbeidsgivere og søkere. Formidlings- arbeid og rekrutteringsbistand.

Norges Infotekn. Høyskole
Det er bare én høgskole i Norge som har spesialisert seg på IT-utdanning. NITH. Hos oss får du en utdanning som sikter inn på det markedet du skal møte når studiet er over.

Norgesuniversitetet
Et samarbeid mellom hovedorganisasjonene i norsk arbeidsliv og høgre utdanning, for å styrke arbeidslivsrelatert etter- og videreutdanning.

Oversikt høyere utdannelse
Omfattende privat web som tar for seg alle steg i en jobbsøkersituasjon. Her finner du også oversikt over høyere utdanning i Norge.

Samordna opptak
Samordna opptak (SO) er et serviceorgan for høgskoler og universiteter i deres opptak til høgre grunnutdanning. Dette innebærer samordning av opptak til grunnutdanning i form av at hver søker kun får ett tilbud om studieplass, samt eventuelt tilbud om ventelisteplass.

Stepstone
hjelper virksomheter med å rekruttere, ta vare på deres viktigste ressurs; medarbeidere.. ved å benytte teknologi som understøtter virksomhetens udfordringer i dagens rekrutteringsmarked.

Stillinger
Viktige jobbsøkressurser på nett. Ledige stillinger, fast, vikariater, deltid. Noe for enhver.

Studieguiden
En av Norges største yrkes- og utdanningsveiledning for ungdom. Vi har siden 1991 gitt norske elever lærlinger og studenter informasjon og nyheter om det siste innen studievalg utdanning jobb og karriere.

Universitetet i Oslo (UiO)
Universitetet i Oslo er landets største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Det ble grunnlagt i 1811 mens Norge fortsatt var i union med Danmark. I dag er det ca. 30000 studenter og 4600 ansatte ved UiO.

Utdanningsforbundet
Utdanningsforbundet er den største fagorganisasjonen i Norge for pedagogisk personale i utdanningssektoren - fra barnehage og grunnskole til videregående opplæring, høgskole, universitet og voksenopplæring. Forbundet har pr. 1.10.2003 132 914 medlemmer.

World Wide Learn
In today's global society, learning is required throughout our lives - not only to remain competitive in job markets, but also to enhance our individual participation in culture and society. We need to learn new skills, we need further training for existing skills and we need new and faster ways to learn these skills.ressurser

7. etasje
NHOs ungdomsweb - en nyttig og inspirerende webportal der ungdom er med å lage innholdet. Her finner du stoff om fremtiden din, verden rundt deg, ungdom, næringslivet og pengebingen.

Altinn
Felles nettsted for lettere og raskere rapportering til offentlige instanser. Tjenester og skjema.

Bedin
Målsetting å bidra til gjøre det enklere å starte og drive næringsvirksomhet i Norge.

Bedre betingelser
Nettsted med fokus på etablering av selskap.

Business owners idea cafe
Small Business Ideas, questions, answer, forums, managin, marketing, ecommerce and more for business owners.

Brønnøysundregistrene
Forvaltningsetat, med ansvar for ulike nasjonale kontroll- og registreringsordninger for næringslivet. Etatens overordnede mål er å bidra til økt økonomisk trygghet og effektivitet både for næringslivet og i samfunnet generelt.

Damene
Damene er en markedsplass og et nettverk for kvinnelige entreprenører som ønsker å benytte Internett til å markedsføre sine produkter og tjenester og komme i kontakt med mange nye kunder i hele landet.

E-management
En virtuell organisasjon av selskaper som bidrar til resultatutvikling. Nettverket består av erfarne spesialister som samarbeider i prosjekter. Du kan abonnere og få tilgang til alle artikler, eller registrere deg og lese noen utvalgte artikler.

Escienza
fokus på konvergensområde med elektroniske kanaler, multimedia og mobilitet. Idéen er lønnsom realisering av teknologibaserte forretningsmodeller.

Etablere
Kompetansesenteret for Ide og Forretningsutvikling i Oslo. De tilbyr etablererkurs, og ulike tjenester tilknyttet det å drive eget selskap.

Firma
Skal gjøre det lettere å starte og drive egen virksomhet i Norge. Møteplass for nyetablerte og mindre bedrifter (SMB 0-9) og den beste aktøren for alle som er i en gründerprosess. Selger arbeidsverktøy når du er kommet i drift.

Gründer
Ønsker du kunder blant innovatørene? De menneskene som går i front og viser vei for andre? De utgjør Gründers lesere. Vi leses av ledere, gründere, investorer, kommersielt rettede forskere, ambisiøse mennesker og rådgivere.

Infotorg
Markedsplass for kjøp og salg av elektronisk informasjon fra norske og internasjonale leverandører. Her kan du kjøpe kredittopplysning, sjekke heftelser på løsøre, kjøpe bilder, bestill grunnboksutskrifter fra Eiendomsregistret, hente skjema/ blanketter. Koster penger.

Innovasjon Norge
Norges Turistråd, Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) Norges Eksportråd, og Statens veiledningskontor for oppfinnere ble slått sammen i 2004. Informasjon og veiledning til forretningsutvikling.

Karrierekvinnen
Eksterne linker til nyttige ressurser innen blant annet arbeidsliv, juss, aksjer, rådgivning, journalistikk, markedsføring, ledelse med mer.

Karrierelink
også et av landets største nettsted(er) som utelukkende fokuserer på jobb og karriere, utdanning og innovasjon. Nettstedet og avisen inneholder spennende artikler og et bredt linkesortiment innenfor jobb, utdanning og innovasjon i Norge.

Kunnskapssenteret
Særdeles omfattende e-læringsportal innen områdene bedriftsøkonomi, forbrukeradferd, kommunikasjon, ledelse, salg og egen gründerskole.

Lovdata
Privat stiftelse som ble opprettet i 1981 av Justisdepartementet og Det juridiske fakultet i Oslo. Stiftelsens formål er å opprette, vedlikeholde og drive systemer for rettslig informasjon. Stiftelsen kan også bidra til forskning og utvikling innenfor stiftelsens formål. Lovdatas drift skal være selvfinansierende.

Oslo kommune
Alle byrådsavdelinger, bydeler, etater og bedrifter i Oslo kommune har nå etablert egne nettsteder på Oslo kommunes felles web-hotell. Dette betyr at alle virksomhetene nå har egne selvdrevne web-sider under en felles portal for Oslo kommune. Ledige stillinger i Oslo kommune.

Oslo Teknopol
Oslo Teknopol er et interkommunalt selskap som driver næringsutvikling i Osloregionen. Etablert av Oslo kommune / Akershus fylkeskommune.

Patentstyret
Statlig virksomhet under Nærings-og handelsdep. Hovedoppgaven er å være en viktig medspiller ved å beskytte kunders oppfinnelser, varemerker og produktdesign ved patent eller registrering - et effektivt konkurransemiddel.

Personal og ledelse
Norges største personalmagasin. Artikler om bl.a. rekruttering og ledelse.

Spør oss
"Ofte Stilte Spørsmål" om registrering, regnskap, litt om skatter og avgifter, trygdeordninger, arbeidsmiljø, statistikkplikter og andre krav du vil oppleve som etablerer eller bedriftsleder. I tillegg til enkle svar på kompliserte spørsmål finner du henvisning til relevante lov- og forskriftsparagrafer.

Vit Alt
Den informasjon og den kompetanse du trenger, med nyttige tips knyttet til de problemstillinger du jobber med, tips om nyttige kilder for informasjon og kompetanse knyttet til problemstillingene, lenker til kildene, og dessuten tips..

Venture Cup
a business plan competition that helps students, researchers and others to take their business idea from concept to actual startup. We motivates participants to develop their ideas by hands-on coaching and feedback as well as inspirational events and workshops.

 

Copyright © 2009, /www.stash.no. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this webs owner is strictly prohibited.
Editor: Hilde Andersen, inspirasjon (@) stash.no.