Hovedsiden
Om stash
Kontakt oss

 
mat og drikke / søte fristelser

Søte fristelser

Her er oppskrifter til hjemmelaget konfekt, brente mandler, nougat og praliner. Hjemmelaget konfekt er en personlig og flott gave å gi bort. Lag konfekten, kjøp et morsomt eller lekkert glass, og lag din helt personlige gave med passende pynt. Deilig når du har kaffegjester er det også!
Tips en venn om artikkelen. kilder nederst på siden

Relaterte linker
Odense Marcipan
Anbefalte bøker
Desserter og kaker
Relaterte artikler
Det søte liv

Nougat med tranebær
Du trenger:
500 g bløt nougat
50 g tørkede tranebær
50 g hasselnøtter
Hakk tørkede tranebær og hasselnøtter mellomfint. Smelt nougaten i vannbad, og rør inn tranebær og hasselnøtter. Hell massen i en firkantet form på ca 15x10 cm. Settes i kjøleskap for avkjøling.  Skjær ut terninger i ca størrelse 3x2 cm.

Ganache
Du trenger:
0,5 l kremfløte
550 g mørk sjokolade
125 g usaltet smør

Ganache er basis til de to neste oppskriftene. Hakk sjokoladen grovt og hell den over i en kjøkkenmaskin til konsistensen er som pulver. Det gjør ikke noe om den smelter litt. Hell fløten i kjele, og varm den til kokepunktet. Ta sjokoladepulveret i en skål og rør inn fløten. Etter at fløten er rørt inn tilsetter du det smeltede smøret. Ikke la massen stivne om du skal lage konfekten umiddelbart.

Når du skal lage konfekt bør du bruke sjokolade som inneholder minst 50% kakao. Kun de beste råvarene er gode nok, bruker du gode råvarer kan det ikke gå galt.


Konjakktrøfler
Du trenger:
½ prosjon ganache
4ss konjakk
100 g kakao
Rør konjakk inn i ganchen. Du kan tilsette mer konjakk enn oppskriften sier, men husk å smak deg frem. Konjakksmaken forsterkes når den er kald. Sett blandingen til kjøling. Rull kulene i kakao og oppbevar de kjølig. Rull kulene i kakao eller kokos rett før servering.


Appelsintrøfler
Du trenger:
½ porsjon Ganache
Skall av 1 appelsin
100g kakao
Riv appelsinskall fint på et rivjern. Rør ganachen sammen med skallet. Sett massen i kjøleskapet i ca 1-2 timer. Den skal være så stiv at du kan forme kuler. Hell kakao i et fat og rull de ferdige kulene i kakaoen. Lar du kulene ligge i fatet vil kakaoen feste seg til sjokoladen. Oppbevares i en lufttett boks som settes kjølig.


Cappuchinopraliner
Du trenger:
150 g mørk sjokolade
¾ dl kremfløte
2 ss sterk kald kaffe
Pynt:
50 g hvit sjokolade og kakao
Bryt sjokoladen i biter. Varm fløte i en kjele og ha i sjokoladebitene. Rør om til sjokoladen har smeltet. Tilsett kaffen. Hell massen over i små konfektformer (ca. 25 stk), som så settes til avkjøling. Når konfekten er stivnet går du i gang med å smelte den hvite sjokoladen i vannbad.


Brente mandler
Du trenger:
2,5 dl mandler
1/4 dl vann
6 ss sukker
Skåld og skrell mandlene. Rist dem lysebrune i en tørr stekepanne. Kok opp vann og sukker i en kjele, og la det bli lysebrunt. Vær forsiktig med varmen. Er det først blitt mørkebrunt smaker det brent. Ta kjelen av platen og hell mandlene i. rør om slik at mandlene blir dekket av blandingen. Avkjøles på bakepapir.

Bruk en teskje for å dandere en dæsj på toppen av hver konfekt.
Om du ønsker kan du drysse kakao over konfekten rett før servering. Disse oppskriftene vil du garantert lykkes med. Husk bare viktigheten av å bruke gode råvarer. Konfekten vil garantert falle i smak hos dine gjester.



Tips en venn om denne siden
Fra e-post Til e-post

Kilde: Se relaterte linker



 



Copyright © 2009, /www.stash.no. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this webs owner is strictly prohibited.
Editor: Hilde Andersen, inspirasjon (@) stash.no.